Proshuta e viçit prodhohet nga mish i pëzgjedhur viçi. Marinimi dhe masazhimi me erza i jep një shije  mix midis modernes dhe tradicionales. Ky produkt ka teksturë të njëtrajtshme dhe kjo e bën të përdoret në antipasta dhe gatime të ndryshme moderne duke i dhënë pjatës përfundimtare  një pamje tërheqese.

Proshuta e derrit përgatitet nga pjesë të përzgjedhura të kofshës së derrit.
E veçantë përsa i përket teksturës, pa pjesë të dhjamosura.
Kombinimi me erzat natyrale i jep një shije të lehtë dhe të këndëshme.
Preferohet të konsumohet në antipasta, pica, të shoqëruar me një gotë vere.

Për prodhimin e proshutës  së pulës përdoret fileto pule e përzgjedhur.
Kombinimi perfekt  i erzave me  mishin e pulës sjell produktin final të përkryer.
Preferohet të konsumohet e ftohtë dhe me feta të holla.