Proshutë Derri

Proshuta e derrit përgatitet nga pjesë të përzgjedhura të kofshës së derrit.
E veçantë përsa i përket teksturës, pa pjesë të dhjamosura.
Kombinimi me erzat natyrale i jep një shije të lehtë dhe të këndëshme.
Preferohet të konsumohet në antipasta, pica, të shoqëruar me një gotë vere.